У Тернополі податківець, підозрюваний у хабарництві, сплатив мільйон застави

При затриманні підозрюваний чинив опір і намагався втекти на автомобілі, при цьому травмував одного з правоохоронців

Затриманий за вимагання та отримання хабаря заступник начальника Головного управління Державної податкової служби Тернопільщини сплатив один мільйон гривень застави і вийшов з СІЗО. Про це Терену повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури. 

Нагадаємо, 1 вересня Тернопільський міськрайонний суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою зі визначенням застави в 1 млн грн.

Податківця підозрюють у вимаганні та отриманні у підприємця 5 000 доларів США неправомірної вигоди. Це передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. 

За даними слідства, посадовець вимагав кошти за прийняття рішення про виключення підприємства з категорії ризикових платників податків. Для отримання грошей податківець залучив свого сусіда. Той отримав від підприємця кошти і передав їх посадовцю, після чого обидвох затримали працівники ДБР.

Під час обшуків в помешканні податківця вилучили гроші, старовинні монети, зброю та боєприпаси. Тривають обшуки за місцем роботи підозрюваного.

Як повідомляли у пресслужбі Державного бюро розслідувань, при затриманні чоловік чинив опір і намагався втекти на власному автомобілі, при цьому травмував одного з правоохоронців.

До слова, також вийшли під заставу відомі волонтери Козаки,  підозрювані у привласненні  благодійних коштів для ЗСУ. 


Фото пресслужби Державного бюро розслідувань

Вибір читачів за тиждень

Відео