Тамара Коблик

У Тернополі представлять медіа про діячів культури в лавах ЗСУ

ФРОНТМЕНИ.media розповідає про тих, кому вдається поєднувати службу із творчістю, тих хто повністю позбавлений такої можливості й тих, хто лише усвідомив цю потребу і шукає нові для себе інструменти самовираження

У четвер, 21 грудня, о 18:00 в креативному кластері Na пошті (вул. Коперника, 4) відбудеться презентація ФРОНТМЕНИ.media за участі СЕО проєкту Анаід Агаджанової. Вхід вільний.

Проєкт ФРОНТМЕНИ з’явився на початку літа 2022 як серія інтерв’ю з діячами культури, що стали на захист країни після початку повномасштабного вторгнення, і розвинувся до самостійного онлайн-видання про творчу репрезентацію військових. 

ФРОНТМЕНИ.media розповідає про тих, кому вдається поєднувати службу із творчістю, тих хто повністю позбавлений такої можливості й тих, хто лише усвідомив цю потребу і шукає нові для себе інструменти самовираження.   

Ми збираємо живі історії реальних людей, нетривіальні рефлексії та погляди на війну від безпосередніх її учасників і перетворюємо їх на самодостатні мистецькі форми. Нехрестоматійні біографії, на противагу погруддям із підписом «Герой України посмертно». Редакція розпочала роботу в тестовому режимі та вже оприлюднила декілька перших матеріалів у instagram і оновленому ТГ-каналі Культура:війна, - зазначають у медіа.

Проєкт інформує про новини з їхнього життя, служби та творчості; архівує їхні спогади, роздуми, спостереження та знайомить аудиторію з їхніми поглядами, цінностями, досвідом у тяглому часовому та подієвому контекстах; створює унікальний контент і діджитал-арт за участі героїв або на основі наданих ними матеріалів.

Наразі команда займається уніфікацією та поповненням власної унікальної бази - каталогу героїв, у якій наразі вже понад 300 культурних діячів у лавах ЗСУ; готує сайт і планує запустити англомовну версію. 

На даному етапі проєкт реалізовується  за сприяння голови ГО Доллмен та військового Дмитра Костюмінського, та завдяки підтримці Фундації ЗМІN.

Партнери проєкту:  UA Comix,  видавництво «333», літературна агенція OVO, Musicians Defend Ukraine, ГО Локальна культурна підтримка.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео