Тамара Коблик

У Тернополі представлять виставку «Портрети Маріуполя»

Ідейники проєкту вважають за потрібне не лише показати історії героїв, а і більше розповісти про Маріуполь, об’єднати переселенців і місцевих мешканців

28 червня о 18:00 виставка «Портрети Маріуполя» буде представлена в креативному кластері «На пошті» (м. Тернопіль). Ідейники проєкту вважають за потрібне не лише показати історії героїв, а і більше розповісти про Маріуполь, об’єднати переселенців і місцевих мешканців. Тому проєкт «Портрети Маріуполя» – це не лише виставки, а ще і тематичні події.

Тернопіль в березні 2023 року став одним з міст, куди завітала команда проєкту під час експедиції. Тут ідейники «Портретів Маріуполя» познайомилися з творчою родиною Войцеховських, шеф-кухаркою Світланою Шкурко, освітянкою Оленою Верескун і маріупольчанкою Анною Осіною, яка зараз працює в центрі допомоги «ЯМаріуполь». Історії, якими вони поділилися, стали частиною «Портретів Маріуполя».

До вашої уваги графік заходів, які проходитимуть на базі креативного кластера «На пошті» (Тернопіль, вул. Коперника, 4):

  • 28.06, 18:00, відкриття виставки (вхід вільний)
  • 28.06, 18:30, кінопоказ документального фільму «Портрети Маріуполя» (вхід вільний)
  • 28.06, 19:00-20:00, робота локації «‎Фотоспогад» 
  • 29.06, 15:00, майстер-клас з розпису шоперів (за попереднім записом)
  • 29.06, 17:00, екскурсія «Паралелі» від журналістки Алевтини Швецової (за попереднім  записом).


Запис на події можна здійснити за посиланням: https://linktr.ee/prostirmarii


Під час відкриття виставки у Тернополі вручатимуть друковані фотопортрети нашим героям і героїням, які зараз мешкають тут, а також проходитиме кінопоказ фільму про проєкт.

Всі історії героїв і героїнь доступні на сайті проєкту: https://prostirmarii.com.ua/

Проєкт “Портрети Маріуполя” – це 27 історій переселенців і переселенок, життя яких змінило повномасштабне вторгнення рф.

Ідея проєкту зародилася навесні 2022 року, коли люди масово виїжджали з облоги Маріуполя. Саме тоді інформаційна блокада міста призвела до того, що світ не знав певною мірою про злочини росіян в місті Марії та загальний масштаб трагедії.

Instagram-сторінка проєкту https://www.instagram.com/prostirmarii

Читайте також: «Це біль усіх українців»: у Тернополі показали історію маріупольського театру у світлинах (фото) 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео