Ростислав Фук

У Тернополі провели складну операцію пацієнту з травмою легені

У 55-річного чоловіка внаслідок перелому ребер пошкодилася ліва легеня

55-річний чоловік отримав травми після падіння з висоти власного зросту. Його доправили до Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги, повідомляють на фейсбук-сторінці закладу.

Під час обстеження виявлено флотуючі переломи ребер зліва, які призвели до пошкодження лівої легені та розвитку пневмотораксу. Флотуючий перелом ребер - це життєзагрозлива травма, при якій кожне ребро ламається в декількох місцях та грудна клітка втрачає цілісність каркасу, кожен дихальний рух може призвести до зміщення кісткових уламків, травми судин та тканини легені, – йдеться в повідомленні.

Пацієнту провели операцію за участю завідувача хірургічного відділення, торакального хірурга та травматолога, під час якої здійснили металеоостеосинтез ребер (фіксація реберних уламків металевою пластиною)та дренуванням лівої превральної порожнини. Завдяки цьому вдалося запобігти ускладненням.

Операція пройшла успішно, пацієнт почувається добре та готується до виписки додому.

Ця історія нагадує нам, що навіть найбанальніші травми можуть нести загрозу життю людини і важливо вчасно, не зволікаючи, звернутись за медичною допомогою, – кажуть медики.

Читайте також: Медики врятували 7-місячну дівчинку з Тернопільщини з велетенською кістою легень

11-річному Владику з Тернопільщини зробили пересадку серця

Операція пройшла успішно, пацієнт почувається добре та готується до виписки додому

Фото Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги

Вибір читачів за тиждень

Відео