Тамара Коблик

У Тернополі провели в останню дорогу бійця Віталія Рибальського (фото)

Вічна пам'ять

Із бійцем Віталієм Рибальським попрощалися в Тернополі. Чоловік загинув на передовій 20 березня. Йому було 46 років. В останню путь військового провели з Дому печалі.

Про це пише «Суспільне».

Віталій Рибальський родом з Херсонщини. До Тернополя із сім’єю він приїхав в серпні, – розповів брат загиблого бійця Микола Грищенко. За його словами, Віталій пішов на війну добровольцем. Воював на передовій, поблизу Бахмута і Соледару.

Зідзвонювалися щодня. Він ніколи не казав, що щось погано. Казав – все добре.

Родичка загиблого Галина Грищенко каже, до військкомату Віталій пішов через місяць після приїзду з окупованої Херсонщини.

Рідним загиблого бійця вручили грамоту пошани та скорботи. Її зачитав заступник начальника Тернопільського гарнізону Олег Новіков:

Пам’ятний лист від Головнокомандувача Збройних Сил України на знак глибокої вдячності за жертовне служіння в лавах Збройних сил України навідника кулеметного взводу стрілецького батальйону солдата Віталія Рибальського. Як Головнокомандувач ЗСУ схиляюся перед відвагою, стійкістю воїна. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Побратим бійця Віктор Лаврук розповів, Віталій Рибальський був навідником кулеметного відділення. Після поранення, яке Віталій отримав у грудні поблизу Бахмута, боєць повернувся на фронт. Загинув під час артилерійського обстрілу у Миколаївці на Донеччині.

Якщо він після поранення повернувся, виконував завдання, то це багато означає. Там тяжко воювати, а він повернувся, людина з великої букви.

Поховали Віталія Рибальського на Алеї Героїв Микулинецького кладовища. У загиблого бійця залишилися дружина і двоє дітей.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Віталія Рибальського з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Фото «Суспільного»

Вибір читачів за тиждень

Відео