Віра Олександрович

У Тернополі радилися, як допомогти власникам авто на «євробляхах»

Митниця_ф

Проблемні питання, що виникають при оформленні транспортних засобів на іноземній реєстрації, переважно – так званих «євроблях», обговорили на Тернопільській митниці.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Власне, це була спільнa нaрaдa керівництва митниці із декларантами і місцевими митними брокерами щодо непростих ситуацій, що виникають нині при здійсненні митного оформлення транспортних засобів, які були у використанні і перебували у митному режимі тимчасового ввезення або транзиту. Метою фахівців було налагодити напрями ефективної співпраці. Тож спершу начальник Тернопільської митниці ДФС Оксaнa Aнтонович коротко поінформувaлa присутніх про підсумки роботи митниці у 2018 році і відзначила зростання надходжень митних платежів до бюджету («Терен» писав про це докладно ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Згодом учасники наради обговорили основні новації і зміни у законодавстві, зумовлені набранням чинності із 25.11.2018 р. Законів від 08.11.2018 р. №2611-VIII та №2612-VIII. Нагадаємо, після цього і запровадили новий порядок митного оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації («Терен» писав про це докладно ТУТ і ТУТ – прим.).

– Зазначу, 22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації, – каже начальник митного посту «Тернопіль-центральний» Іван Шлюсар. – Після цього власники таких авто будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою, як це передбачили чинним законодавством.

За словами заступника начальника митниці-начальника управління протидії митним правопорушенням Володимира Петрука, протягом 180-ти днів від початку дії закону, а саме до 24 травня 2019 року, діє пільговий період, після закінчення якого при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу на іноземній реєстрації більше як на 30 діб, власнику такого авто загрожуватиме штраф у розмірі 170 тис. грн або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

Крім того, декларантам і брокерaм повідомили про основні порушення і помилки, які вони допускають при здійсненні декларування товaрів і транспортних засобів. Принагідно фахівцям нагадали і про передбачену за неточності відповідальність. У свою чергу, митні брокери і представники бізнесу мали змогу того дня звернутися до керівництва митниці із гострими запитаннями, що виникали при здійсненні митних процедур.

Фото надане Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео