Тамара Коблик

У Тернополі СБУ повідомила про підозру «дільничному інспектору», який здавав росіянам проукраїнських жителів Чонгару

За співпрацю з ворогом чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років

Слідчі Тернопільського управління СБУ встановили, що 36-річний житель с. Чонгар Херсонської області у квітні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога та вступив до лав незаконного карального органу окупантів – т. зв. «головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області». Про це повідомили у Секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

На посаді «дільничного інспектора» колаборант допомагав країні-агресору підтримувати окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях Херсонщини, а також придушував опір загарбникам місцевих жителів Чонгару.

Зокрема, під час проведення окупантами псевдореферендуму на Херсонщині він охороняв приміщення для голосування та слідкував за проведенням незаконного волевиявлення відповідно до вимог російського законодавства.

Крім того, у своїй повсякденній діяльності зрадник виконував злочинні накази окупаційної адміністрації Херсонщини, а також збирав та передавав інформацію щодо проукраїнськи налаштованих мешканців Чонгару правоохоронним органам рф.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили зловмиснику про підозру за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За співпрацю з ворогом йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Викриття та документування протиправної діяльності підозрюваного здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Фото Сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео