Віра Олександрович

У Тернополі шукають обдарованих дітей, щоб дати їм… гроші (відео)

MVI_1256.00_01_53_11.Still001

Понад півсотні тернопільських школярів отримуватимуть іменні стипендії. Таке рішення сьогодні, 18 серпня, ухвалили міські депутати.

Нагадаємо, практика призначення іменних стипендій для обдарованих дітей – не нова. Це вже роблять другий рік поспіль. Причому ініціатором такого відзначення учнів, які мають визначні досягнення, був депутат від БПП Володимир Місько.

[embed]https://youtu.be/j8OELsUajlY[/embed]

Отже, за словами пана Міська, на заохочення цього навчального року зможе розраховувати 51 учень. Депутат нагадав: загалом є 17-ть стипендіальних номінацій, яким присвоїли імена відомих тернопільських діячів. Наприклад, у сфері фізики діє стипендія імені Івана Пулюя, у вокалі – Соломії Крушельницької, у сфері учнівського самоврядування – Володимира Лучаківського, а в галузі історії і краєзнавства – Ігоря Ґерети.

- У кожній із цих номінацій стипендію отримуватимуть троє школярів, - пояснює він. - Окрім того, конкурсна комісія визначила імена 33-х обдарованих і талановитих школярів. Вони носитимуть звання - «Кращий учень школи» і теж матимуть стипендії.

Місько
Місько

До речі, у деяких номінаціях ще є «вакансії». Тому Володимир Місько запропонував школам не відтягувати, а якомога швидше внести доповнення до списку. Його цілком планують ухвалити вже на наступній сесії, щоб усі діти отримували іменні стипендії вже із початку нового навчального року. Щоправда, суму іменної стипендії депутат не озвучив.

Окрім того, на сесії міської ради відбувалося таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео