У Тернополі відбудеться друга церемонія нагородження «Доброволець Тернопільщини» (фоторепортаж, відео)

Сьогодні, 4 грудня, в стінах Тернопільської обласної адміністрації відбулася пресконференція з нагоди другої церемонії нагородження «Доброволець Тернопільщини», яка відбудеться 17 грудня о 18:30 в приміщенні драматичного театру.

Всебічна підтримка в організації заходу надходить від голови Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука.

– Ці заходи є надзвичайно важливі. Популяризація поваги наших захисників, добровольців, їхня жертовність  є для нас найважливішим. Інколи суспільство може «змучитись» від війни, в якій воно не бере участі і забуває банально подякувати захисникам за їхню жертовність і хоробрість. В рамках церемонії є нововведення – будуть нагороджено орденом «Лицарський хрест добровольця» 10 номінантів, з яких двоє посмертно і 8 прижиттєво. Також буде презентація народного знаку пошани «Учасника бойових дій», який вперше в Україні буде вручатися на Тернопільщини в рамках церемонії, а згодом і по всій країні. Ним нагороджено двох посмертно і 8 прижиттєво. Ним нагороджено буде капелана, який з перших днів війни підтримував духовно і морально наших захисників і волонтера. Більшість з тих, хто отримує ордена і нагороди є з Тернопільщини. Ми намагаємось підібрати кандидатури таким чином, щоб охопити і райони, і села. Там, де, можливо, про цих людей могли не помітити, забути і самі вони є сором’язливими. Важливо показати суспільству людей, які пожертвували своїм здоров’ям, спокоєм і дехто життям. Для цього ця церемонія формувалась, проводилась і засновувалась! Народною відзнакою «Пошани учасника бойових дій» будуть нагороджувати як добровольців, які в перші роки пішли боронити наші кордони (від 2014; -15, -16 рр.), так і тих, хто були в ЗСУ, Нацгвардії, волонтерів, капеланів, тощо…Тих, хто заслуговує отримати цю нагороду, – каже організатор і засновник церемонії «Доброволець Тернопільщини» Ружена Волянська.

Андрій Несін є одним з перших, хто отримає знак пошани «Учасника бойових дій».

Під час нагородження добровольців про кожного показуватимуть презентаційний ролик. Вручають нагороди волонтери, голови громадських організацій, небайдужі люди, активісти, які з 2014 -15 року допомагають і не сходять з цієї стежини. Також відбудеться святковий концерт, які на волонтерських засадах.

Вхід вільний.

DSC_1746
DSC_1746

DSC_1747
DSC_1747

DSC_1748
DSC_1748

DSC_1750
DSC_1750

DSC_1752
DSC_1752

DSC_1756
DSC_1756

Фото та відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео