Тамара Коблик

У Тернополі ремонтують міст за американськими технологіями (фото)

Робітники працюють із використанням новітніх сучасних технологій, які активно застосовуються у США, а в Україні їх було використано при будівництві військового аеропорту у Вінниці

У Тернополі на вул. Андрея Шептицького продовжуються роботи з відновлення підходів автомобільного моста через р.Серет. Даний мостовий перехід – перший в Україні, що виконаний за американською технологією з використанням композитної арматури. Про це повідомили у пресслужбі міської ради Тернополя.

Наразі працівники підрядної організації завершують роботи з бетонування монолітної розподільчої плити. Працюють робітники із використанням новітніх сучасних технологій, які активно застосовуються у США, а в Україні їх було використано при будівництві військового аеропорту у Вінниці, - йдеться в повідомленні. - Ці технології передбачають використання неметалевої склопластикової арматури, завдяки чому вдалося суттєво зменшити вартість ремонту, а саму конструкцію мосту - зробити легшою та вдвічі міцнішою.

За сприяння у виконанні ремонтних робіт з використання новітніх засобів у міській раді подякували керівництву «Світ композитів» за безкоштовне надання композитного матеріалу на понад 700 тисяч грн, а також кафедрі аеропортів Національного транспортного університету за допомогу у розробці та коригуванні усієї технологічної документації на виконання ремонтних робіт.

Додамо, після завершення бетонування монолітної розподільчої плити залишиться виконати асфальтування даної ділянки та завершити роботи на пішохідній частині мосту. Роботи заплановано завершити впродовж місяця, - кажуть у міськраді.

Фото пресслужби міської ради Тернополя

Вибір читачів за тиждень

Відео