Орест Сарматський

У Тернополі Віктор Ляшко дещо схвалив

243268299_3736797923090432_6916353375431241165_n (Copy)

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час робочої поїздки на Тернопільщину відзначив ефективну діяльність Центру симуляційного навчання в Тернопільському національному медичному університеті імені Івана Горбачевського.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

- Наше завдання - надавати якісні медичні послуги населенню. Завдяки таким симуляційним центрам студенти можуть набути практичні навички в умовах максимально наближених до реальності, зазначив Ляшко.

За його словами, симуляційний центр у Тернополі вражає технічним забезпеченням. Тут студенти-медики і студенти-парамедики мають можливість відшліфувати своїм вміння в наданні екстреної медичної допомоги. У цьому їм слугує новозбудований навчальний корпус з боксом для заїзду «швидкої» та відповідно оснащеним автомобілем, кімнатою екстреної медичної допомоги (Emergency department), залою для дебрифінгу, внутрішнім двором, де симулюють надзвичайні ситуації. Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко зазначив, що симуляційний центр вражає технічним забезпеченням. Нагадаємо, сьогодні у Тернополі розпочалося виїзне засідання Міністерства охорони здоров'я України та Ради ректорів закладів вищої та післядипломної освіти за участю Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка. Обговорюються питання стратегічного розвитку сфери охорони здоров’я, формування державного замовлення на підготовку фахівців галузі медицини, а також впровадження нової моделі інтернатури. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео