Тамара Коблик

У Тернополі встановили барельєф на честь колишнього ректора ТНТУ і науковця Петра Яснія (фото)

Петро Ясній – вчений в галузі механіки деформованого твердого тіла, механіки руйнування, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, ректор ТНТУ ім. І.Пулюя від 2007 до 2021 року

24 травня, в рамках відзначення Дня університету, відбулося відкриття барельєфу ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя 2007-2021 рр., член-кореспондента НАН України, професора Петра Яснія. Про це повідомили на сторінці Тернопільського національного технічного університету у фейсбуці.

Урочисто відкрили барельєф очільник вишу Микола Митник та духовний капелан Ярослав Шевчук.

Вшанувати пам'ять ректора зібралась велика університетська спільнота, для якої Петро Володимирович назавжди залишиться видатним науковцем, справедливим керівником та доброю і чуйною людиною.

Микола Митник наголосив, що Петро Володимирович, пройшовши шлях від студента до ректора, активно працював на зростання авторитету та іміджу університету, міста й області.

Самовіддана педагогічна та наукова праця Петра Володимировича, його мудра й виважена управлінська діяльність завжди були прикладом для університетської громади і такими будуть надалі, - зазначив Микола Мирославович.

На захід прийшла сім’я Петра Яснія. Його дружина Оксана Романівна поділилась щемливими спогадами про багатогранну особистість того, хто був міцним фундаментом для своєї родини та будівничим Храму науки і знання.

Нагадаємо, 13 листопада 2021 року перестало битися серце ректора Тернопільського національного технічного університету, заслуженого діяча науки й техніки Петра Володимировича Яснія.

Фото зі сторінки ТНТУ у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео