Оксана Бучко

У Тернополі вже мають гроші для початку будівництва комплексу, де проводитимуть міжнародні змагання

ternopli-palats-sportu-novini-07-07-2019

Ще восени 2018 року повинні були розпочати роботи будівництва та реконструкції «Палацу Спорту» в Тернополі. Попередньо наше місто увійшло у шістку щасливчиків, проекти яких отримали державну підтримку на засіданні міжвідомчої комісії з відбору об’єктів для надання відповідної субвенції. Сьогодні вже отримали кошти через внесення коректив у проектно-кошторисну документацію.

Загальна вартість будівництва - понад 481 млн грн, яке фінансуватиметься з міського та державного бюджетів. Кабінет міністрів нещодавно виділив 30 мільйонів гривень - на початок будівництва цього об’єкту, яке розпочнеться після завершення процедури міжнародного тендеру.

- Це означає старт будівництва, яке триватиме впродовж 2019-2021 років. Серед внесених попередньо змін – збільшення кількості місць у глядацькій залі. Оскільки правила змагань міжнародного рівня передбачають їх щонайменше 3000, - зазначає Сергій Надал на сайті міськради.

Сучасний багатофункціональний комплекс «Палац спорту» обіцяють зробити також притулком для дитячо-юнацької спортивної школи греко-римської боротьби, яка наразі знаходиться у приміщенні Тернопільського замку і  не має можливості для повноцінних тренувань.

Також у комплексі облаштують зали для ігрових видів спорту, зокрема волейболу, футзалу, баскетболу, гандболу та бадмінтону. У приміщенні прийматимуть всеукраїнські та міжнародні чемпіонати.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео