Юля Вітюк

У Тернополі заборонили роботу таксі під час комендантської години: які виходи пропонує влада

Заборона викликала обурення серед тернополян. Але це війна і влада просить поставитися з розумінням до подібних рішень

У Тернополі заборонили здійснювати господарську діяльність з перевезення пасажирів на час дії комендантської години - 22.00 до 6.00. Заборона стосується всіх суб'єктів, які надають послуги з перевезення пасажирів в межах Тернопільської області. Зокрема, йдеться про таксі. Відповідне рішення Ради оборони Тернопільщини прокоментував під час брифінгу 7 квітня голова Тернопільської обласної адміністрації Володимир Труш.

Ця заборона викликала обурення серед тернополян. Люди запитують, як бути волонтерам, які, приміром, повертаються уночі з-за кордону, чи тим, у кого є нічний квиток на потяг, чи якщо терміново потрібно до лікарні. 

Якщо щось сталося і потрібно поїхати в лікарню, викликайте швидку допомогу, яка забере хворого, або працівники нададуть першу медичну допомогу на місці, — каже Володимир Труш. 

Назвав очільник області і умови, за яких можна потрапити уночі за залізничний вокзал.

Якщо о 1.00 їде поїзд, що робити і як добратися? Або ви завчасно добирається і чекаєте. Це війна, прошу зрозуміти. Або маючи на руках квиток, можете пройти блокпости і показати його внутрішній службі правопорядку. Це поважна причина і ми розуміємо ці речі, — зазначив Володимир Труш.

Також він додав, що заборона не поширюється на працівників критичної інфраструктури, які працюють у нічний час і мають підтверджувальні документи чи перепустки на пересування.

Нагадаємо,  у  Тернополі порушників комендантської години та валютників відправлятимуть у військкомат.

Фото з відкритих джерел та брифінгу ТОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео