Тамара Коблик

У Тернополі затримали авто з 200 пляшок алкоголю сумнівного походження

Також у багажнику знайшли 300 пачок цигарок без акцизних марок

Кермувальника за порушення правил дорожнього руху  зупинили працівники сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 1 (м. Тернопіль) на об'їзній дорозі поблизу Тернополя. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Під час перевірки документів водій помітно нервував, тож патрульні провели поверхневу перевірку транспорту. У багажному відділенні автомобіля поліціянти виявили майже 200 пляшок з алкоголем сумнівного походження та 300 пачок цигарок без акцизних марок.

Порушник зізнався, що придбав спиртні напої та тютюнові вироби на ринку для власних потреб. Увесь підакцизний товар у нього вилучили. Відтак, поліціянти склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 164-5 КУпАП (Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка).

Законодавством за зазначене правопорушення передбачене покарання у вигляді накладення штрафу від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких алкогольних напоїв або тютюнових виробів.

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео