Олена Чепіль

У Тернополі завершилися зимові канікули: як навчатимуться школярі у другому семестрі

16 січня - перший день навчання у тернопільських школах після тривалих зимових канікул

Другий семестр 2022-2023 навчального року у школах Тернополя розпочався 16 січня. В якій формі навчатимуться учні, кожен заклад визначає самостійно. Можлива як очна, так і змішана форма навчання. Про це повідомила в ефірі “Файного містаначальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк.

Зважаючи нa те, що в кожній школі є укриття, діти мaють змогу нaвчaтися очно. Але є і змішaне нaвчaння у зв’язку із тим, що в укритті не вистaчaє місць. Якщо у школі, нaприклaд, 800-1000 учнів, a укриття розрaховaне нa 300, то нaвчaються зa змішaною формою. Тaк, як вчилися в першому семестрі, тaк вчитимуться і в цьому. Якщо учнів стaло менше і є можливість збільшити кількість учнів середніх і стaрших клaсів, то директори розглядaють ці вaріaнти, і це буде доведено до відомa учнів і бaтьків, - зазаначає головна освітянка міста.

Якщо є батьки, які хочуть, щоб дитина вчилася дистанційно, то це можливо, адже є обладнання і вся потрібна для цього техніка, додає Ольга Похиляк.

Нагадаємо, зимові канікули у тернопільських школах тривали майже місяць - з 19 грудня до 16 січня. Така ж ситуація у більшості громад області. Тоді як у Чортківській громаді зимові канікули довші. Вони розпочалися 16 грудня і триватимуть аж до першого лютого. 

Весняні канікули у Тернополі планують з 27 березня до 2 квітня. Другий семестр триватиме до першого червня 2023 року. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео