Олена Чепіль

У Тернополі зміниться порядок розподілу обсягів спожитих комунальних послуг

1

Внаслідок постанов Кабінету Міністрів України, відтепер тернополяни платитимуть за транзитні трубопроводи у квартирах з індивідуальним опаленням. Також встановлюється розподіл між співвласниками багатоквартирного будинку обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг.

- У зв’язку з введенням в дію з 1  жовтня 2021 року  постанов Кабінету Міністрів України № 1022 та № 1023 від 08 вересня 2021 року, які прийняті на виконання вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги» 9 листопада 2017 року N2189-VIII, Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 09 червня 2018 р. № 2119-VIII виникла необхідність переходу на нову систему взаємовідносин, що виникатимуть у процесі надання та споживання комунальних послуг, – повідомляють на офіційному сайті КП «ТМТКЕ».

Відповідно до законодавства обсяг теплової енергії, яка витрачена на опалення місць загального вжитку та допоміжних приміщень будівлі, а також на забезпечення функціонування внутрішньо будинкових систем опалення та гарячого водопостачання, розподіляється на власників приміщення.

Теплова енергія, яка облікована у розрахунковому місяці комерційним вузом обліку розподіляється між всіма співвласниками багатоквартирного будинку на опалення житлових приміщень, нежитлових приміщень, опалення МЗК та допоміжних приміщень й теплова енергія для забезпечення функціонування внутрішньобудинкової системи.

- Обсяги теплової енергії, витраченої на забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем опалення та ГВП, визначаються окремо для системи опалення та системи ГВП (розділ V Методики). Обсяг теплової енергії, витраченої на забезпечення функціонування внутрішньобудинкової системи опалення, складається із загального, що розподіляється між усіма приміщеннями та індивідуального, що додатково розподіляється на неопалюване приміщення або приміщення з індивідуальним опаленням, через яке прокладені транзитні трубопроводи внутрішньо-будинкової системи опалення, – йдеться в дописі. 

2
2

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео