Віра Олександрович

У Тернополі знайшли кошти на придбання тестів для виявлення коронавірусу (фото, відео)

Понад 200 питань встигли розглянути на сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 13 березня. І це при тому, що працювали депутати із 09:05 до 14:05, роблячи щогодини перерви на 10 хвилин – для провітрювання.

Варто уточнити, що із порядку денного вилучили 2 попередньо поданих проекти (за ініціативи заявників – прим.), а натомість «із голосу» додали більш як 30 нових пунктів.

Кармазин
Кармазин

На сесії, зокрема, взяли до відома звіт виконання Програми розвитку водосховища «Тернопільський став». Доповідав з цього питання Василь Кармазин – заступник начальника міського управління культури і мистецтв. Після невеликої дискусії депутати дали 33 «за». При цьому прозвучало, що на засіданні виконкому вирішили демонтувати 3 об’єкти, зведені в охоронній зоні водойми. Щоправда, які саме це споруди і коли це станеться – невідомо.

Також на сесії депутати розглянули проєкт «Стратегії розвитку інклюзивного середовища Тернопільської міської територіальної громади на 2020-2025 рр.». Доповідала з цього питання начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. Хоча звітом це назвати важко, бо депутати фактично запитань до освітянки не мали. Можливо, політиків переконало те, що проєкт розробляли спільно з громадськістю та Інклюзивно-ресурсним центром, що діє при Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка. До того ж, у Стратегії передбачили 5-річний план необхідних дій у сфері охорони здоров’я, освіті, неформальній освіті, громадському транспорті, архітектурі і середовищі пересування, культурі, сфері послуг та дозвілля. Врешті депутати дали 34 «за».

Похиляк
Похиляк

У порядку денному також були «Програма розвитку освіти на 2017-2019 рр.» (37 «за»), «Програма економічного та соціального розвитку» (35 «за»). Йшлося і про виконання бюджету міста за минулий рік. Доповідачів було двоє: заступник міського голови із фінансових питань Вікторія Остапчук і заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Тернопільській області Петро Якимчук. До нього, власне, було найбільше запитань. Адже казну наповнюють податки, внески і штрафи.

Як і очікувалося, питання про реорганізацію Городищенської сільської ради при доєднанні її до Тернопільської громади суперечок не спричинило. Депутати дали 32 «за», хоча відповідного рішення Зборівської районної ради ще немає.

Остапчук
Остапчук

Депутати підтримали 33 «за» і проект «Про зміни до бюджету Тернопільської громади на 2020 р. Відповідно, у міську казну надійдуть субвенції за угодами про трансферти із громадами сіл Біла, Байківці, Петриків, Смиківці та інших. Нагадаємо, ці кошти передали на покриття видатків у сфері охорони здоров'я, освіти і вивезення твердих побутових відходів. Прийняли у бюджет міста і 1,5 млн грн на потреби медиків. Ці кошти, нагадаємо, передали із обласної казни. Отже, у міста з’явилися вільні кошти на придбання тестів для виявлення коронавірусу.

У сфері комунального майна міста на сесії розглянули проект «Положення про порядок відчуження майна» (22 «за») і дали дозвіл на приватизацію нежитлового приміщення (27 «за»), що на Руській, 50. До речі, ухвалене Положення про порядок відчуження майна визначає процедуру передачі права власності на комунальне майно юридичним чи фізичним особам через аукціон у електронній торговій системі. Доповідав із вказаних питань начальник Управління обліку та контролю за використанням комунального майна Володимир Мединський.

До слова, на сесії ухвалили ще чимало господарських питань. Про це читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео