Оксана Бучко

У Тернополі знають, як допомогти дітям народитись здоровими

a42fa7162e2d30bb1bb4f23f06378d76

Придбати обладнання для діагностики ускладнень вагітності – така пропозиція першого проекту Громадського бюджету Тернополя.

Автор Ольга Сидорчук вважає, що таким чином допоможуть народжуватись малюкам здоровішими, адже це покращить якість діагностики порушень стану плоду для своєчасного та дасть можливість вчасного лікування. Для реалізації ідеї потрібно 990 000 грн на придбання діагностичного апарату УЗД з доплером та фетальних кардіомоніторів.

- В перинатальному центрі ТМКЛ№2 народжує більше 3000 жінок щорічно, - йдеться в описі проекту. - Спостерігається зростання частоти ускладнень вагітності. У відділі патології вагітності проліковано 450 пацієнток, всі вони потребують ретельного моніторування стану плоду для попередження малюкової смертності. Мета проекту: покращити якість діагностики порушень стану плоду для своєчасного лікування та родорозрішення.

Відтак, пропонують придбати діагностичний апарат УЗД з доплером, фетальні кардіомонітори.

Очевидно, що автор проекту добре знає про що говорить, адже працює в ТМКЛ№2 – заступником головного лікаря з дитинства та пологової допомоги. Сидорчук Ольга Михайлівна - лікар-акушер гінеколог вищої категорії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео