Оксана Бучко

У Тернополі зупинили незаконне будівництво поблизу ринку

yak-dznatisya-chi-ye-sudimst-u-osobi-za-dopomogoyu-nternetu_285

Без конкурсу отримати земельну ділянку різними способами намагався тернопільський підприємець Щ. Для цього він подав позов до своєї дружини про визнання права власності на самовільно збудоване нежитлове приміщення. Позов задовольнили у Тернопільському міськрайонному суді.

Приміщення розміщене фактично в межах «червоної лінії», загальною площею майже 150 кв. м. біля ринку «Західний». Хоча за наявними дозвільними документами підприємець мав право лише на тимчасову споруду площею 50 кв м. Він не оформив право сервітутного користування землею у відповідності з вимогами Земельного кодексу України. Та суд фактично вирішив це питання. Після цього підприємець міг без конкурсу отримати земельну ділянку.

Цікаво, що власником території є міськрада, представників якої з невідомих причин суддя не залучив до участі у справі.

Прокуратура області проінформувала мера про порушення прав громади Тернополя та наявність підстав для оскарження, проте міськрада все-таки не скористалася правом на апеляційне оскарження рішення суду.  У зв'язку з цим прокуратура області подала апеляційну скаргу.

Постановою Апеляційного суду Тернопільської області апеляційну скаргу прокуратури області задоволено. Незаконне рішення Тернопільського міськрайонного суду скасовано.

За інформацією прес-служби прокуратури області

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео