У цю неділю в Денисові відбудеться перший фестиваль врожаю та мистецтв

000777

Уже у цю неділю в селі Денисів Купчинецької громади відбудеться гучна забава. З нагоди відзначення 30-річчя незалежності України компанія «Агропродсервіс» започатковує фестиваль врожаю та мистецтв «Фест Господар». Це сучасна інтерпретація давньої української традиції – обжинків.

- Впевнений, що «Фест Господар» стане щорічним! Українці завжди святкували закінчення жнив, адже це підсумок важкої та кропіткої праці. Радію, що є господарі, які продовжують ці наші давні традиції і тішуся, що можу розділити з ними цю радість, - розповідає Іван Чайківський, гість фестивалю, народний депутат України («За майбутнє»)

00009
00009

Місце проведення першого фестивалю «Фест Господар» обрали символічне. Адже саме у цьому селі місцевий парох, знаний господар отець Йосип Вітошинський, створив стоголосий чоловічий хор, який першим взяв у свій публічний репертуар музичний твір «Ще не вмерла Україна» і виконував його задовго до того, як він став державним гімном. Під час фестивалю великий зведений хор відтворить цю історичну подію.

- Отець Йосип Вітошинський – надзвичайно грамотна та інтелігентна людина, обізнана у всьому, з доброю музичною освітою, був знайомий з авторами, і вони йому дозволили зробити, як тепер кажуть аранжування, а тоді - розписати на партії і хор села Денисів виконував «Ще не вмерла Україна», - розповідає заслужений артист України Гриць Драпак. - Отець Вітошинський займався бджолярством, вирощував сорти пшениці, вчив простих людей як це робити, щоб мати добрий дохід.

Щоб якомога більше українців дізналися про отця Вітошинського та його хор, в «Агропродсервісі» вирішили організувати перший «Фест господар» саме у цьому селі. А щоб відродити давні традиції господарювання у Денисові, компанія розпочала будівництво молочно-товарної ферми, куди до кінця року планують завезти корів.

- Наша компанія була, є і буде соціально відповідальною! Тому 30-річчя відновлення Незалежності ми вирішили відзначити створенням нових робочих місць! Саме так ми демонструємо, що в українського села є майбутнє, - зазначив Іван Карачка, директор ПАП «Агропродсервіс».

Учасників фестивалю «Фест Господар» чекає чудова концертна програма: жартуватиме Гриць Драпак, своїми піснями тішитимуть Юрій Футуйма, Василь Хлистун, Ольга Монастирська, Надія Гураль, гурт «Wincent», Володимир Вермінський, Орест Лютий та Dzidzio. Крім того, гості фестивалю стануть свідками встановлення національного рекорду - інсталяція найдовшого прапора з тюків соломи, довжина якої 135, а висота - 5 метрів. Дітей розважатимуть аніматори та працюватиме окрема локація з атракціонами. Відвідати свято організатори запрошують усіх охочих, вхід вільний. Підтвердив свою присутність на фестивалі і правнук отця Вітошинського разом з родиною.

- Приїжджайте! Буде отак! – запрошує Гриць Драпак

Фото з групи у мережі «Фейсбук» Фест Господар

Вибір читачів за тиждень

Відео