У Вишнівецькій ОТГ через COVID-19 діти навчатимуться дистанційно

630_360_1589984071-842

У Вишнівецькій ОТГ навчання у школах переводять на дистанційну форму, у дитячих садочках діток теж наразі не прийматимуть. Це пов’язано з погіршенням ситуації захворюваності на COVID-19. Якщо кількість хворих у громаді не піде на спад, з 12 квітня там закриють для відвідувачів й заклади громадського харчування.

Зараз у Вишнівці посилюють протиепідемічні заходи. Низку відповідних рішень прийняли на позачерговому засіданні місцевої комісії з питань ТЕБ та НС Вишнівецької селищної ради. Також там зазначають, що за останній тиждень виявили 65 нових хворих на COVID-19.

- Комісія вирішила: суб'єктам господарювання, які здійснюють обслуговування відвідувачів (аптеки, супермаркети, магазини, салони краси, перукарні тощо): забезпечити роботу персоналу в захисних масках та гумових рукавичках, які необхідно замінювати кожні 2 години. Обмежити приймання відвідувачів з розрахунку 1 чол. на 5 м кв. площі закладу; нанести маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра; перед входом до торгової зали встановити ємкості з антисептичними засобами, які мають дозатори для обробки рук відвідувачами; забезпечити проведення регулярного (кожні 3 години) провітрювання, вологого прибирання приміщень закладу, торгівельного обладнання, ручок вхідних дверей тощо із застосуванням миючих і дезінфікуючих засобів, – повідомляють у Вишнівецькій ОТГ.

Відповідні приписи отримала й адміністрація ринку смт. Вишнівець. Заклади громадського харчування попередили про ймовірну можливість роботи замовлень на винос.

- У разі погіршення епідемічної ситуації, з 12 квітня суб'єктам господарювання, які проводять діяльність у сфері громадського харчування (бари, ресторани, кафе, тощо) заборонити приймання відвідувачів, крім діяльності з надання послуг громадського харчування на відкритих літніх майданчиках, а також із здійсненням адресної доставки замовлень, та замовлень на винос, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на дистанційне навчання раніше перешли заклади Лановецької ОТГ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео