Віра Олександрович

Нарешті ми чітко знаємо, у якому напрямку рухається Тернопільщина (фото)

Облрада

Документ, на який великі надії покладали у Тернопільських обласних держадміністрації і раді, нарешті ухвалили обранці краян. Сталося це вчора, 17 березня.

Зауважимо, обговорення «Програми соціально-економічного і культурного розвитку Тернопільщини на 2021 рік» було доволі активним і широким. Оскільки політики «дали добро» цьому документу, ми вже чітко знаємо, куди рухатиметься наша область, які напрямки її розвитку є пріоритетними, принаймні, цьогоріч.

Сесія1
Сесія1

У пояснювальній записці до Програми йдеться (цитуємо): «…Програма соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2021 рік розроблена з метою підвищення якості життя та добробуту населення на основі реалізації обґрунтованих структурних реформ, зростання конкурентоспроможності економіки області, забезпечення надання якісних і доступних послуг закладами й установами гуманітарної та соціальної сфер, формування дієвої інституційної системи в об'єднаних територіальних громадах, ефективного впровадження започаткованих на державному рівні реформ та в результаті – поліпшення умов життєдіяльності населення і підвищення його добробуту».

Укладачі Програми акцентували свою увагу на галузях охорони здоров'я, освіти, фізичної культури і спорту, житлово-комунального господарства, оздоровленні та відпочинку дітей, збереженні об'єктів культурної спадщини, впровадженні заходів щодо підвищення конкурентоздатності місцевого бізнесу. Важливим аспектом також визначили підвищення ефективності програм соціальної допомоги. Зокрема, згадали про комплексну програму соціальної підтримки малозахищених верств населення «Турбота» на 2021-2025 рр., обласну програму «Ветеран» на 2021 рік і Програму підтримки осіб, які брали участь в АТО/ООС та членів сімей осіб, загиблих на війні, членів сімей Героїв Небесної Сотні, постраждалих учасників Революції Гідності.

Сесія2
Сесія2

Окрім того, на сайті обласної ради повідомили, що актуальними питаннями у 2021-му році для краю буде розвиток міжнародного, міжрегіонального та транскордонного співробітництва, сприяння європейській та євроатлантичній інтеграції, системне залучення та супровід міжнародної технічної допомоги, співпраця із закордонними українцями, промоція та формування позитивного іміджу Тернопільщини.

Додамо, розвиток сільського господарства у 2021-му запланували забезпечити шляхом реалізації заходів, спрямованих на створення сприятливих умов для комплексного розв'язання соціальних проблем села, а також розвитку сільських територій, зростання доходів сільського населення, створення високоефективного конкурентоспроможного аграрного сектору, у тому числі в рамках виконання заходів комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Тернопільської області на 2021-2025 рр.

Сесія3
Сесія3

Нагадаємо, перше засідання 2-ї сесії Тернопільської обласної ради відбулося вчора, 17 березня. У порядку денному було 66 питань. Перед розглядом пунктів, що стосувалися господарки краю, депутати вирішили розглянути звернення. Також депутати того дня підтримали рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік» і взяли до відома «Звіт про виконання обласного бюджету за 2020 рік».

Фото з трансляції сесії на сайті обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео