Ростислав Фук

У Зарваниці провели прощу Марійських та Вівтарних дружин (фото)

Участь у прощі взяли кілька тисяч юних паломників

Шосту Всеукраїнську прощу Марійських та Вівтарних дружин провели в Зарваниці 27 травня. Про це повідомили на сайті Зарваницького Марійського духовного центру.

Цьогорічне паломництво присвячене двом подіям: 400-річчю мученицької смерті священномученика Йосафата та 90-річчю з дня народження патріарха Любомира Гузара.

Участь у прощі взяли кілька тисяч юних паломників. Архиєрейську Святу  Літургію очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк у співслужінні численних душ пастирів. По завершенні Богослужіння здійснив урочисту посвяту нових членів спільнот.

Після обіду під керівництвом аніматорів та студентів Тернопільської вищої духовної семінарії ім. патріарха Й. Сліпого діти танцювали патріотичні банси, слухали цікаві науки, молилися Хресну дорогу, долучилися до квесту, який подарував усім позитивні емоції та радість. Також відбулася цікава духовно-мистецька програма, за участі членів спільнот, координатора Марійських спільнот Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Василя Брони та гурту «В ритмі серця» Тернопільської семінарії, – йдеться в повідомленні.

Завершилася проща Молебнем до Пресвятої Богородиці, нагородженням переможців та традиційним флешмобом.

Фото Зарваницького Марійського духовного центру

Вибір читачів за тиждень

Відео