У Зборові фото собачого весілля набрало більше 100 поширень

Обкладинка собаки (Copy)

Тема собачих зграй на вулицях населених пунктів «болить» не одне місто Тернопілля. Активне обговорення проблеми розпочали і в Зборові.

– Я не знаю, чи є у Зборові люди або організації, які займаються вирішенням таких проблем, але якщо міська влада має можливість позбавитися від цих собак, то краще це зробити у найкоротші терміни. Я поясню чому. Як ми усі знаємо, скоро почнеться весна і собаки будуть більш агресивними (з об‘єктивних причин), а це може призвести до трагічних наслідків. По центрі ходять маленькі діти, або ті хто не в стані захистити себе від нападу зграї собак. Також ці собаки можуть переносити на собі всіляку заразу та віруси. Все ж прошу компетентні органи взяти цю проблему до уваги, та вирішити її у найкоротший час, – пише користувач Роман Башуцький на сторінках спільноти «Зборів – громада моєї мрії».

Зараз тема – у топі спільноти:106 поширень, безліч реакцій та коментарів, нові фото зграї та жарти. Дійшло навіть до конфлікту думок.

– А кому до того діло. Наше начальство чекає, коли когось покусають , а тоді, може, подумають головою. Сьогодні собаки кусались біля центрального магазину, а там люди чекають на автобус і в тому числі діти йдуть з школи, – коментує Ірина Багрій.

– Фраза «позбавитись цих собак» звучить, як заклики до жорстокого поводження з тваринами! Якби люди були свідоміші і несли відповідальність за своїх собак, то цього б не було! А так кожен знає, що можна викинути, вивезти собаку і це безкарно проходить! От і маєте наслідки! Особисто я забрала з вулиць Зборова дві собаки. Стерилізувала за свій рахунок, тепер вони живуть у нас. І якби кожен розібрав по собаці, теж простерилізував, то б і проблеми не було, – додає Ірина Андріїшин.

– Коли дитина приходить додому і нею трусить, і не може сказати ні слова від шоку, то мене цікавить більше моя дитина ,а не собаки, – каже Надія Конфедрат.

На проблему вже звернули увагу громадські активісти та просять владу й комунальне підприємство вирішити проблему у короткі терміни й гуманним способом.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео