Ростислав Фук

У жителя Тернопільщини вилучили 10 кілограмів канабісу

Підозрюваний зізнався, що вирощував канабіс самостійно: невелику частину на присадибній ділянці, а решту - на закинутих городах

Сховок конопель в приватному будинку виявили та вилучили правоохоронці під процесуальним керівництвом окружної прокуратури. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Впродовж кількох місяців оперативники документували діяльність чоловіка, який вирощував та сушив нарковмісні речовини на території Тернополя та області.

За словами Михайла Димиди, начальника обласного управління боротьби з наркозлочинністю, коли слідчі зібрали достатню доказову базу, вони прийшли з обшуками до помешкання підозрюваного, виявили майже десять кілограмів канабісу на суму майже мільйон гривень.

Серед вилученого і висушена, подрібнена та розфасована по пакетиках марихуана, і пагони нещодавно зрізаних рослин, а також насіння для майбутньої  «посівної, – кажуть поліцейські.

Підозрюваний зізнався, що вирощував канабіс самостійно: невелику частину на присадибній ділянці, а решту - на закинутих городах. Реалізовував продукцію лише серед вузького кола знайомих.

Чоловіка затримали за статтею 208 Кримінального-процесуального кодексу України. Йому вже оголосили підозру відповідно до частини 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 104 тисячі гривень. Триває слідство.

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео