Віра Олександрович

Варто знати: у жителів Тернопільщини залишилося трохи більше місяця

декларація

Трохи більше місяця залишилося у жителів Тернопільщини, щоб встигнути скористатися податковою знижкою за 2019 рік.

Як нагадали у Головному правлінні ДПС в області, для нарахування податкової знижки необхідно до 31 грудня (включно) наступного за звітним податковим роком подати до податкового органу річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Йдеться про форму, затверджену наказом МФУ від 02.10.2015 р. за №859 (у редакції від 25.04.2019 №177 – прим.).

- У формі декларації передбачили окремий додаток Ф3, де здійснюється розрахунок суми податку, на яку зменшується податкове зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), у зв'язку із використанням права на податкову знижку, - пояснюють у податковій. – Зауважимо, до податкової знижки включають фактично здійснені протягом звітного податкового року витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами.

До речі, такими документами можуть бути: квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача).

- У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання), - уточнюють у податковій.  

Декларацію можна подати в електронній формі у режимі онлайн через Електронний кабінет платника за посиланням або через офіційний вебпортал ДПС. Втім, щоб подати декларацію в електронному вигляді, необхідно попередньо отримати особистий електронний цифровий підпис. Його можна замовити у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів. Додамо, у ДПС таку послугу надають безкоштовно.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео