У протистоянні з небувалою засухою перемогли аграрії Зборівського району

Сформоване у ПП «Агропродсервіс – Ярчівці» ядро фахових спеціалістів і механізаторів практично забезпечило долю цьогорічного врожаю, протиставивши примхам природи свої знання та досвід.

Взяти хоча б соняшник. Тут подбали, аби його вчасно висіяти у грунт, в якому ще була волога, що позитивно вплинуло на формування схожості і розвиток рослин. Соняшник обробили фунгіцидами від хвороб та інсектицидами проти шкідників. А використання гербіциду «Прімекстра ТZ  Голд» повністю захистило його площі від забур’янення. Це дало змогу зібрати, як на нинішній рік, хороший урожай.

Добре себе проявили в цьому господарстві ранні зернові та зернобобові культури. Трохи недодала кукурудза, яку вирощували на 1135 гектарах.

За словами керівника ПП «Агропродсервіс – Ярчівці» Василя Гамрача, колектив загалом задоволений  результатом сільськогосподарського року. При цьому Василь Орестович наголосив на значенні людського фактору, зокрема ролі спеціалістів, передусім головного агронома Івана Юзви.  

Слова подяки заслуговують механізатори Петро Гаврих, Ігор Маркевич, Іван Котовський. Вони настільки добре володіють агротехнологіями, що виконують практично всі функції: від оранки грунту, внесення мінеральних добрив, засобів захисту рослин – до збирання урожаю. Користується  авторитетом та повагою на підприємстві завідувач складом пально-мастильних матеріалів Євген Ратуш. Попри основну роботу він увесь час в полі біля техніки. А любов до землі йому привив батько – багатолітній водій колишнього колгоспного мехзагону, в сім’ї якого було семеро дітей.

У господарстві вчасно й організовано провели посів озимини на 2800 гектарах. Активно йде підготовка грунту під весняний посів цукрового буряка, якого тут планують наступного року мати 260 гектарів. Цією технічною культурою займатимуться вперше. Нею зацікавились тому, що вона є не лише економічно вигідною, а й хорошим попередником під зернові.  

Загалом підприємство «Агропродсервіс – Ярчівці» має добру репутацію на Зборівщині. Люди довіряють його керівнику Василю Гамрачу за дотримання слова та ділові якості. З кожним роком з’являється все більше бажаючих віддати цьому господарству свої земельні паї в обробіток. Тож недаремно земляки знову обрали Василя Орестовича депутатом районної ради.

Джерело: agroprodservice.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео