У тернопільському училищі – спалах жовтухи

Головне Управління Держсанепідслужби в Тернопільській області повідомляє про спалах захворювання на вірусний гепатит А серед учнів Тернопільського вищого професійного училища № 4. Захворіло 5 осіб, із них 4 дітей, які навчаються в одній групі і проживають в одному блоці гуртожитку училища.

Перший випадок захворювання зареєстровано 2 грудня 2015 року, останній – 29 січня 2016 року. Усіх хворих з попереднім діагнозом «Вірусний гепатит А» госпіталізовано в інфекційні відділення районних лікарень та ТМДКЛ (за місцем проживання). Лабораторно підтверджений діагноз у 2 хворих.
На сьогоднішній день на стаціонарному лікуванні залишається 2 учнів.

У ході епідрозслідування за даними лабораторних досліджень (зразки питної води, змиви з предметів побуту) підтверджені факти порушення правил особистої гігієни у побуті та при зберіганні і вживанні харчових продуктів. Відповідно шляхами передачі стали фекально-оральний та контактно-побутовий, що характерно для даної кишкової інфекції.
У приміщеннях, де перебували хворі (навчальний корпус училища, житлові кімнати та побутові приміщення гуртожитку) спеціалістами відділення дезінфектології ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» проведено заключну дезінфекцію.

Робота у вогнищі продовжується - за учнями, персоналом училища ведеться медичне спостереження, проводяться  дослідження на біохімічні показники крові. Людям рекомендовано прийом імуномоделюючих медикаментозних препаратів, проведення силами персоналу училища щоденної поточної дезінфекції (вологе прибирання із застосуванням дезінфекційних засобів) у приміщеннях. 

Тернопільська ОДА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео