У Тернополі працюють юридичні волонтери

Асоціація правозахисників «Ваша Надія» презентувала у Тернополі волонтерський рух з юридичної допомоги учасникам та біженцям АТО, а також переселенцям з анексованої території Автономної Республіки Крим.

Усі усвідомлюють, що якби не волонтерський рух, який в останні роки набрав неабиякої популярності, України вже б давно не було на карті. Люди безкоштовно займаються тим, що мала би робити держава. У Тернополі волонтери одягають, годують та лікують бійців АТО, знаходять житло переселенцям, а тепер ще й надають юридичну допомогу.

Юристи Асоціації правозахисників «Ваша Надія» надаватимуть безкоштовні юридичні консультації участникам АТО, їхнім родичам та переселенцям зі Сходу та Криму.

- До нас часто почали звертатися люди, які стали заручниками ситуації в країні, - каже правозахисник Федір Олексюк. - Більшість бійців, повертаючись додому, стикаються з суворою бюрократією та свавіллям в державних структурах. Хтось не може отримати пільги, хтось статус учасника АТО. Ви не уявляєте, наскільки принизливо й образливо для бійців випрошувати те, що належить їм по праву.

За юридичною допомогою звертаються і вкладники «Приватбанку» з Криму. Коломойський заявив, що кримчанам вклади повертатиме Путін. Росія і справді повертає гроші, але не більше 970 тис. рублів і лише тим, хто прийняв громадянство РФ. Тепер біженці та ті, хто прописаний в Криму, не можуть отримати свої депозити.

На першому етапі діяльності юридичні волонтери надаватимуть правову допомогу особам, які через свої фізичні або інші вади обмежені в реалізації своїх прав і законних інтересів, сім’ям загиблим учасникам війни на сході України, пораненим бійцям та мирним жителям, що постраждали від військових дій у зоні АТО чи при анексії Криму. З часом у Тернополі відкриють «бізнес-інкубатор», в якому допомагатимуть і консультуватимуть підприємців-біженців, які хочуть відновити втрачений бізнес.

Контакти:

Юридична допомога онлайн на сайті Асоціації «Ваша Надія» - www.vasha-nadiva.com.ua

Контактний телефон у Тернополі - 067-214-74-54, Василь Вербіцький.

Юлія НІКІТІНА.

Вибір читачів за тиждень

Відео