Україна подала заявку на включення борщу до культурної спадщини ЮНЕСКО (Агроновини)
Україна направила в Париж досьє «Культура приготування українського борщу» для включення до Репрезентативного списку ЮНЕСКО.
Про це повідомив міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко в Facebook.
Міністр висловив сподівання, що потрапити українському національному блюду в згаданий список вдасться якнайшвидше.
- Ми стали ще ближче до внесення борщу в нематеріальну спадщину ЮНЕСКО! Фінішна пряма, - оголосив він.
Названо найприбутковіші продукти переробки
Нікого вже не здивуєш виробництвом крохмалю і підсолоджувачів з кукурудзи і зерна. Наступний цікавіший сегмент для глибокої переробки зернових - модифіковані крохмалі, цукроспирти та органічні кислоти.
Про це розповів віце-президент компанії Myande Group Андрій Вусик під час конференції «Ринки Збуту 2021-2023: глибока переробка зерна» .
- Модифіковані крохмалі застосовуються в багатьох галузях промисловості. Є два методи виробництва модифікованих крохмалів - сухий і мокрий. Вибір залежить від кон'юнктури ринку, потреб і можливостей виробника, - зазначає Андрій Вусик.
За його словами, Myande Group пропонує технологію четвертного покоління, яка відрізняється високою продуктивністю кислоти, коротким циклом ферментації і високим ступенем конверсії, що дуже важливо для виробництва лізину.
Фото з відкритих джерел