Орест Сарматський

Україна в лютому імпортувала російської свинини на $4,5 млн (Агроновини)

0301 (Copy)

Україна в лютому 2020 року стала основним покупцем російської свинини. Про це повідомляє прес-служба Центру агроаналітики російського Мінсільгоспу. За даними моніторингу Центру агроаналітики в лютому 2020 року в Україні було поставлено свинини на $4,5 млн. 

Зростання експорту російської свинини в Україну сягнуло 2,7 тис. т, проти 1,7 тис. т роком раніше, — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що до трійки найбільших імпортерів російської свинини також ввійшли: В'єтнам — $4,18 млн; Гонконг — $3,2 млн. 

Джерело: agravery.com 

0302 (Copy)
0302 (Copy)

Часник стрімко дорожчає через збільшений попит в період карантину 

За останній місяць ціни на часник виросли практично в 2 рази, через підвищений попит в період спалаху коронавірусу. 

В Україні часник здорожчав на 30% Виробникам часнику необхідно створювати продукти з доданою вартістю. Про це розповів Семен Крамаренко, виконавчий директор Української плодоовочевої асоціації, передає seeds.org.ua.

– Поширення коронавірусу і подальший карантин викликав серед українців чималий ажіотаж на деякі продукти, зокрема часник, імбир і лимони. Проте, відсутності цієї продукції на полицях в магазинах особисто я не спостерігав. Але, ситуація з епідемією дійсно внесла свої корективи і вплинула на багато груп товарів. Особливо на часник, – зазначає Крамаренко. 

У порівнянні з 19-20 числами минулого місяця ціни виросли практично в 2 рази. 

– На здорожчання цього сегменту вплинуло одразу кілька чинників. Перший регіон, який зіштовхнувся з істотними проблемами коронавірусу – Китай. Саме Китай є головним постачальником цієї продукції до нашої країни, поставляючи 73% всього імпортованого Україною часнику. Епідемія вплинула на розвал логістичних ланцюгів, і поставки продукції з Китаю не тільки до України, а й до інших країн, – пояснив експерт.

Варто додати, що ще в кінці лютого запасів вітчизняного часнику залишилося дуже небагато, тому більшу частину пропозиції на ринках становив саме імпортний часник.

Джерело: аgravery.com

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео