Орест Сарматський

Українська картопля – найдешевша (Агро-новини)

0201 (Copy)

Ціни на українську картоплю знижуються, а витрати на виробництво продовжують зростати. 

У цьому впевнені аналітики east-fruit.com.

Повідомляється, що навіть неврожай картоплі в Європі в цьому році ніяк не позначився на цінах в Україні – картопля, як і раніше, тут найдешевша в регіоні, якщо перерахувати ціну в доларах США.

Ось і попереднього тижня ціни на картоплю в Україні не змінилися, повністю відповідаючи рівню жовтня 2017 року. Купити картоплю у фермерів в Україні на даний момент можна в середньому за $0,13 за кг.  У Польщі та Росії також не відбулося суттєвих змін в оптових цінах на картоплю. Виробники цих країн продавали картоплю в середньому на 23% дорожче, ніж в Україні, або за $0,15 за кг.

Найближчим часом учасники ринку не очікують істотних змін на ринку картоплі регіону. В ЄС же практично всі виробники і трейдери одностайні в очікуванні відновлення тенденції зростання цін на картоплю вже в найближчі тижні.

Тільки 4,5% аграріїв зареєстровані як фермери-платники податків

2902 (Copy)
2902 (Copy)

В Україні 40% сільгосппродуктів виробляють приватні домогосподарств, яких налічується 689 тис., причому тільки 4,5% з них готові зареєструватися як фермери-платники податків. Про це, з посиланням на заступника міністра аграрної політики та продовольства України Олену Ковальову, повідомляє «АПК-Інформ».

Повідомляється, що третина селян, які мають домашні ферми, не проти зареєструватися у фіскальних органах як юридичні особи, 53% – як фізичні (ФОП).

– Щоправда, в разі ФОП селянам буде набагато важче отримати державну підтримку, адже дотації нараховуються на гектар землі, вартість або одиницю й обсяг виробленого товару, а для цього необхідна повна звітність.Так чи інакше всі суб’єкти підприємництва можуть претендувати на держпідтримку, дотації повинні надаватися незалежно від обсягів доходів або виручки, – цитує видання Олену Ковальову.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео