Орест Сарматський

Українська курятина поїде до Японії (Агроновини)

0192 (Copy)

Компетентні органи України та Японії погодили міжнародний ветеринарний сертифікат для експорту м'яса птиці з України до Японії.

Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.

- Також компетентні органи обох країн погодили імпортні вимоги до здоров'я тварин для ввезення м'яса птиці з України до Японії, — йдеться у повідомленні.

З документами можна ознайомитися на офіційному сайті Держпродспоживслужби у розділах «Сертифікати на експорт з України» та «Вимоги країн світу».

Український виноград зможе конкурувати з імпортним за 3-5 років

01091 (Copy)
01091 (Copy)

Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) перейшов до другого етапу реалізації, який передбачає акцент на вигідний збут продукції, побудову сучасного інноваційного бізнесу.

Про це AgroPortal.ua  розказав менеджер технічної команди  UHBDP Володимир Терновський в ході виставки-конференції «Золоте гроно України 2019», яка пройшла у Запоріжжі 17-18 серпня.

- На початках, з 2008-го року проект технічної допомоги сприяв українським плодоовочівникам, які хотіли вдосконалити технології вирощування, зробити стрибок в урожайності. Підтримкою скористалися понад 7,5 тисяч клієнтів. Тепер, проект перейшов на модель «Фермер-лідер» або навіть «Фірма-лідер». Наше завдання: допомогти агровиробникам підвищити свій професійний рівень і потім підтягувати за собою інших, — сказав він.

Учасники першого проекту, котрі прийшли у галузь новачками, тепер дають професійні інтерв«ю і виступають спікерами з технологічних питань. Загалом на нинішньому етапі UHBDP планує залучити до проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва до 44 тисяч українських аграріїв.

Спеціаліст прогнозує, що за такого підходу упродовж наступних 3-5 років вітчизняна  продукція зможе впевнено конкурувати з імпортом на ринку України.

Вибір читачів за тиждень

Відео