Віра Олександрович

Унікальна зустріч відбудеться у Тернополі вже 17 грудня (фото, відео)

Основне (2)

Саме Тернопіль обрали святі отці різних конфесій для проведення першого за час існування Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій виїзного засідання. Запланували його на понеділок, 17 грудня.

Про цю унікальну зустріч повідомили сьогодні, 12 грудня, під час засідання Ради церков, що діє при обласній держадміністрації. З цієї нагоди до нашого міста завітали гості із Києва.

[embed]https://youtu.be/EIu8DPyv1xQ[/embed]

Посланці Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій власне мали на меті ознайомитися із діяльністю місцевої Ради церков, а також хотіли напрацювати певні шляхи співпраці задля належної організації майбутнього представницького форуму. Адже на нього планують приїхати ієрархи різних конфесій зі всієї держави.

Рада
Рада

Важливість цієї події і для Тернопільщини, і для України загалом, розуміє і керівництво нашого краю. Саме на цьому наголосив гуманітарний заступник голови обласної держадміністрації Юрій Юрик.

[embed]https://youtu.be/Xs2_9RsgTC4[/embed]  
- Ми всі – в очікуванні Об’єднавчого собору Української православної церкви, а також надання Томосу Єдиній православній церкві, тому, очевидно, і наші плани можуть зазнати коректив, - наголошує Юрій Юрик. – Адже усі розуміють важливість нинішнього моменту.

Наразі священнослужителі і представники влади обговорили порядок денний запланованого засідання. Перелік заходів, а також час і місце їх проведення, зі зрозумілих причини, оголосять трішки пізніше. Поки що в організаційному комітеті тривають технічні узгодження і напрацювання.

Рада2
Рада2

Більше про Всеукраїнську Раду Церков і релігійних організацій можна дізнатися ТУТ. Вона, зокрема, нещодавно звернулася до влади із закликом не ратифікувати Стамбульську Конвенцію, а натомість розвивати національне законодавство із протидії домашньому насильству і створити урядову структуру на підтримку сімей і дітей.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео