Ростислав Фук

Уночі росіяни випустили рекордну кількість безпілотників по Україні: в Києві є руйнування і травмовані

Напад дронів 25 листопада став наймасованішим в Україні з початку повномасштабного вторгнення

Під час нічної повітряної атаки на Київ ППО збили майже 50 повітряних цілей, повідомили в Київській міській військовій адміністрації.

Як ідеться в повідомленні, напад дронів 25 листопада став наймасованішим з початку повномасштабного вторгнення. У столиці тривога тривала понад 6 годин.

За попередніми даними противник вкотре застосував баражуючі боєприпаси типу «Shahed». БпЛА заходили на Київ хвилями, численними групами, з різних напрямків, постійно змінюючи курс за вектором руху. Силами та засобами ППО було уражено майже п'ять десятків повітряних цілей, — кажуть в КМВА.

За попередніми даними, внаслідок збиття дронів зафіксовано падіння уламків в різних районах міста:

  • у Солом'янському районі внаслідок падіння уламків є двоє постраждалих — в обох гостра реакція на стрес, без госпіталізації. Також в цьому районі, у 5-поверховому будинку сталося руйнування на другому поверсі, вибиті шибки з першого по п’ятий поверх. В будівлі було заблоковано дві жінки. Також в Солом'янському районі сталося загоряння на території дитячого садочку і на іншій локації — в нежитловому приміщенні на площі 100 м2.
  • у Дніпровському районі міста уламки впали на верхні поверхи багатоповерхівки, сталося задимлення.
  • у Голосіївському районі уламки упали на зону зелених насаджень, без потерпілих.
  • у Печерському районі — також на незабудовану територію. Попередньо без наслідків.

Як повідомляють у пресслужбі Повітряних сил ЗСУ, вночі 25 листопада противник випустив по Україні рекордну кількість ударних БпЛА типу типу «Shahed». Усього зафіксовано пуски близько 75 «шахедів» із двох напрямків – Приморсько-Ахтарськ -рф та району Курської обл. -рф.  Основний напрямок удару – місто Київ.

Протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України: Київська Сумська, Дніпропетровська Запорізька, Миколаївська, Кіровоградська обл.

До відбиття повітряної атаки залучено зенітні ракетні війська, тактичну авіацію, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби.

В результаті протиповітряного бою цієї ночі силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 71 ударний БпЛА «Shahed-131/136». Переважна більшість – на Київщині.

Також на Дніпропетровщині знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Фото ДСНС

Вибір читачів за тиждень

Відео