Упродовж трьох років триватимуть роботи із облаштування ІТП у тернопільських багатоповерхівках (відео)

unnamed

Аби забезпечити для тернополян кращий сервіс послуги централізованого теплопостачання ще й при менших затратах - до 2020 року у всіх міських багатоповерхових житлових будинках планують встановити індивідуальні теплові пункти (ІТП).

[embed]https://youtu.be/EjgCivZxdwQ[/embed]

Проводять роботи в рамках проекту «Модернізація системи централізованого теплопостачання міста Тернопіль». Як розповів  заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський, такі зміни допоможуть тернополянам стати більш енергоефективними. А саме, облаштування автоматизованих індивідуальних теплових пунктів з дистанційною диспетчеризацією та погодним регулювання дозволить перейти в місті на двотрубну систему ЦТП замість нинішньої чотиритрубної,  що забезпечить тернополян цілодобовою подачею гарячої води під час опалювального сезону. При цьому, підготовка гарячої води буде здійснюватися безпосередньо у підвалі будинку, а не в так званих «бойлерних». Також після встановлення ІТП таке явище як «опалювальний сезон» втратить чіткі часові межі, адже подача тепла у будинок може бути персональною і дистанційно керованою. Встановлення ІТП є найкращим компромісом в умовах, спричиненими тим, що близько 40% мешканців в хаотичний спосіб від’єдналися від централізованого теплопостачання, чим розбалансували його.

Нині в двох житлових будинках на вулицях Лук’яновича та Бродівській встановлені такі ІТП. За словами мешканців, це дозволило суттєво зекономити на опаленні.

Фахівці кажуть, що при постійному зростанні вартості теплоносіїв, ІТП може окупитися за один-два опалювальних періоди. Впродовж трьох років у Тернополі планують встановити майже 800 ІТП та стільки ж загальнобудинкових лічильників.

До слова, в усіх школах та дошкільних навчальних закладах Тернополя індивідуальні теплові пункти встановили ще декілька років тому. Досвід функціонування ІТП в закладах бюджетної сфери у Тернополі переконав у тому, що вони ефективні та зручні в експлуатації.

Вибір читачів за тиждень

Відео