Оксана Бучко

Уродженця Тернопільщини Віталія Марківа нарешті відпустили на свободу (відео)

1604438206-2230

Заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Національної гвардії імені Кульчицького, старшого сержанта Марківа, який є уродженцем Тернопільщини, випустили на волю. Його ще 30 червня 2017 року затримали в Італії за підозрою у вбивстві італійського журналіста Роккеллі і російського перекладача Андрія Миронова, яке сталося 24 травня 2014 року під Слов’янськом.

Італійський суд 12 липня 2019 року засудив Марківа до 24 років ув’язнення. Апеляційну скаргу Україна подала 20 листопада. А розглянули її 15 жовтня – пізніше, ніж планували, через поширення COVID-19. 24 жовтня відбулося четверте апеляційне засідання, під час якого його адвокати надали вагомі докази його невинуватості.

Свою першу після ув’язнення промову Віталій Марків присвятив загиблим героям, повідомляє МВС.

- Це надзвичайна подія, - говорив він. - Ми показали, що правда є. Моїм засудженням було показано, що кремлівській пропаганді немає меж, але справедливість існує. Ця перемога у суді – це пам'ять про всіх загиблих захисників України, - зазначив він. - Я військовослужбовець, для мене гідність та дисципліна має величезне значення. Я брав приклад з генерала Кульчицького. Мені випала величезна честь бути з ним знайомим, це генерал з серцем солдата, справжній патріот. Коли ми завершували підготовку, весною 2014 року, вона не була надто серйозною, проте у нас був бойовий дух та патріотизм. Ми змогли передати його своїм побратимам. І сьогодні ми знов довели, що можемо протистояти одній з найсильніших армій світу.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=7GU6eLt8ruo[/embed]

Детальніше про перебіг справи читайте на Терені у попередніх публікаціях.

Фото, відео МВС

Вибір читачів за тиждень

Відео