Оксана Бучко

Уроки музики для тернополян можуть стати сучаснішими

uroku_muzuku-1

Тернопільські вчителі музики зможуть отримати безліч нових ідей для проведення уроків. Міністерство освіти і науки України спільно з  Mastercard  розпочинає проєкт «Безцінні уроки музики». Обличчям проєкту став відомий співак, саунд-продюсер популярних хітів сучасності MONATIK.

Для вчителів створять веб-платформу, на якій опублікують цікаві ідеї та практичні матеріали для своїх уроків, розповіла заступниця Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій. Такий проект є актуальним, адже згідно з дослідженнями серед школярів 2-7 класів України лише 45% учнів подобаються уроки музичного мистецтва в школі, а лише 43% вважають їх сучасними та модними. І лише 26% сприймають уроки музики як важливі у порівнянні з іншими дисциплінами. Тож МОН хоче змінити таке ставлення не тільки в учнів, але й у суспільства в цілому.

Наразі стартує перший етап проєкту – збір цікавих ідей та матеріалів від педагогів, методистів, музикантів та всіх охочих популяризувати музичне мистецтво серед школярів. Він триватиме до 30 листопада 2020 року. Поділитися своїми напрацюваннями можна, зареєструвавшись на сайті проєкту за посиланням. Всі матеріали, що надійдуть на проєкт, пройдуть експертизу досвідчених педагогів та методистів із практичним досвідом роботи у школі. Найкращі конспекти, методики та вправи будуть опубліковані на сайті проєкту.

Використовувати такі напрацювання можна буде уже з наступного навчального року. Восени 2020 року МОН та Mastercard планують провести презентацію сайту з готовими матеріалами. Адаптують усі конспекти як для дистанційного викладання, так і для звичайного формату роботи у школі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео