Орест Сарматський

Уряд спрощує отримання кредитів фермерам, які не мають кредитної історії (Агроновини)

Для спрощення отримання кредитів «малими» фермерами, котрі не мають кредитної історії, уряд створює Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Відповідний законопроект схвалено на засіданні Кабінету міністрів.  

Стимулюємо додаткові інвестиції в агропромисловість! Фонд надасть доступ малим і середнім суб’єктам підприємництва (до 500 гектарів) до банківських кредитів, зменшивши вартість їх залучення», зазначив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

У Державному бюджеті на 2020 рік передбачено 240 млн грн для формування статутного капіталу Фонду.

Малі та середні аграрії зможуть бути повноцінними учасниками ринку завдяки державній підтримці, наголосив глава уряду.  

Нагадаємо, програму дешевих кредитів під 5-7-9% річних на створення та розвиток бізнесу можуть розширити.

1202 (Copy)
1202 (Copy)

Гуцульська овеча бриндза може дати поштовх у розвитку вівчарства 

Популяризація гуцульської овечої бриндзі має дати поштовх відродженню вівчарства на Гуцульщині.  

Про це повідомляє youtube-канал «Б’ютифул Карпати». Зазначимо, що з грудня 2019 року гуцульська овеча бриндзя зареєстрована першим українським продуктом із географічним зазначенням. Тільки члени Асоціації виробників карпатських високогірних сирів, продукція яких відповідно сертифікована, мають право називати її гуцульською овечою бриндзею. А їх продукт відтепер захищений міжнародним законодавством. 

Очікуємо, що популяризація гуцульської овечої бриндзі дасть поштовх відродженню вівчарства на Гуцульщині. Також сподіваємось, що ціни на товар піднімуться, а держава створить програми підтримки розвитку вівчарства,  зазначив Олексій Молдаванчук, член Асоціації виробників карпатських високогірних сирів. За словами сироварів, бриндзя стане однією з родзинок, складовою «Дороги вина і смаку Закарпаття», яка допоможе розвивати в області етногастрономічний туризм. 

За понад півтисячі років технологія виготовлення бринзи практично не змінилася. Її так само роблять на полонинах (не нижче 700 метрів над рівнем моря) за старовинною технологією, з використанням дерев’яного посуду  все, як робили предки,  підкреслює фермер.

Джерело: аgravery.com 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео