Орест Сарматський

Урядовців просять запровадити фермерське ФОП (Агроновини)

1601 (Copy)

Фермери просять урядовців запровадити фермерське ФОП, як це передбачає законодавство. Про це із заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Інною Мєтєлєвою розмовляли керівники господарств під час круглого столу, пишуть на сторінці agropolit.com.

- Чого немає такого поняття, як фермер, тільки підприємці всі. Ми маємо документи, що ми фермери, а йдемо у податкову – нас не оформлюють фермерами. А це означає зовсім інші податки. Якби нам надали статус сімейного фермера, ми б зовсім інакше могли б почуватися, – сказала Наталя Никончук, керівник ферми «Відродження».  

Закон №6490-д, який передбачаєо податкове стимулювання розвитку сімейних фермерських господарств Верховна Рада ухвалила у липні 2018 року. Він передбачає пільговий порядок сплати єдиного соціального внеску для всіх членів фермерського господарства та для його керівника, а також фінансування з державного бюджету доплати ЄСВ упродовж 10 років. Однак пільгового оподаткування фермери поки не побачили, сказав Віталій Саблук, експерт із питань реформи та розвитку фермерських господарств.

Імпорт плодів та ягід в Україну перевищив їх експорт удвічі

У січні-вересні 2019 року за рахунок екзотичних фруктів імпорт плодів та ягід в Україну більш ніж вдвічі перевищив вітчизняний експорт. Про це повідомила прес-служба Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» з посиланням на старшого наукового співробітника відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції Богдана Духницького.

За дев'ять місяців цього року Україна експортувала плодово-ягідної продукції на суму $172 млн. Це на 10% перевищує торішній показник за відповідний період...

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео