Віра Олександрович

Усі нові хворі на COVID-19 у Тернополі – працівники швидкої допомоги

Хвороба

Усі 6 нових хворих на COVID-19 у Тернополі – працівники однієї підстанції Тернопільського обласного Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф. 

Цей факт сьогодні, 4 червня, підтвердив міський голова Сергій Надал. Нагадаємо, йдеться про станцію швидкої допомоги №1, що на вулиці Рєпіна, 11. Вона фактично є основним офісом Центру екстреної медичної допомоги, адже саме там працює диспетчерський пункт, який координує роботу швидких по всій області.

Як уже повідомляв «Терен», там стався спалах інфекції. Кілька медиків та їхні родичі були під підозрою. ПРЛ-дослідження за минулу добу виявилися позитивними.

Загалом від початку епідемії коронавірусу у Тернополі підтвердили 132 випадки COVID-19 серед містян, каже пан Надал. Причому 89 жителів обласного центру вже одужали. Загалом у лікарнях Тернополя сьогодні перебувають 11 інфікованих.

Так, у Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги лежать 9 хворих на коронавірус. Лише 5-ро із них – тернополяни. Ще 5 людей у цьому медичному закладі, за словами мера, із підозрою на COVID-19.

У Тернопільській міській дитячій лікарні двоє дітей із підтвердженим COVID-19, додає Сергій Надал. Ще 8 пацієнтів із підозрою на коронавірус. Окрім того, в Тернопільській міській лікарні №3 на обсервації перебувають двоє тернополян. 

До речі, попри спалах інфекції на станції швидкої допомоги, у Тернополі планують перейти до наступного етапу послаблення карантинних вимог. Усе залежатиме від рішення, яке завтра, 5 червня, ухвалить міський оперативний Штаб із подолання надзвичайної ситуації.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео