Скоро із Чорткова знову можна буде доїхати до Києва залізницею

C44A7483-2B7E-402B-8742-A6EA43CD0B77

Потяг з Києва на Чортків, Теребовлю, Копичинці, Товсте, Хоростків, Заліщики ходитиме з 18 грудня. «Укрзалізниця» нарешті відновлює повноцінне курсування поїзду 357/358 «Київ – Тернопіль – Рахів», без якого ціла низка міст та селищ Тернопільщини були повністю позбавлені пасажирського залізничного сполучення зі столицею.

Як повідомила народна депутатка України Євгенія Кравчук, відновлення поїзда не пов’язане із карантином. Справа в тім, що ділянка Тернопіль – Заліщики мало змінилася з часів Австро-Угорщини. З одного боку, це цікаві для туристів старовинні вокзали та віадуки, з іншого – вкрай застаріла інфраструктура. Саме через ремонт колій потяг неможливо було запустити раніше. Але до 15 грудня ремонт мають завершити.

- В діжці меду є ложка дьогтю: потяг із Києва як і раніше прибуватиме на Тернопільщину посеред ночі. Над зміною графіків ми вже працюємо у робочій групі. Сподіваюся, навесні, при формуванні літнього розкладу, прибуття вдасться перенести на зручніший час, – пише на своїй сторінці у Facebook Євгенія Кравчук.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео