Орест Сарматський

В аграрному комітеті розповіли про формування ціни на землю (Агроновини)

GUAAAgIg7uA-1920

Ціну на землю в Україні формуватиме сам ринок після його появи. Про на прес-конференції у п'ятницю сказав голова профільного комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський.

Про це пише agropolit.com.

– Питання ціни на землю важливе в двох ситуаціях. Перше, коли це приватна земля. Друге, коли це державна земля. Як вона буде формуватись? Приватна ціна на землю буде формуватися ринком, як і зараз. Другий момент, аналогічна ситуація з землями сільгосппризначення, – сказав Микола Сольський.

Окрім того, він додав, що у законопроекті «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» є речі, пов’язані із переважним правом, що теж впливатиме на формування ціни.

Щодо додаткової експертної оцінки земель, він наголосив, що не бачить підстав для її проведення.

– Якщо ви правильно прозоро продаєте, ринок сам встановить цю ціну, – додав голова аграрного комітету.

Експорт українського борошна зріс на 73%

Станом на першу декаду вересня 2019 р. українського борошна експортували на 73% більше (92, 8 тис. т) , ніж роком раніше (53,4 тис. т). Такими даними поділилась Державна фіскальна служба.

Основну частину експорту склало пшеничне борошно – 92,2 тис. т. На інші види сировини припало 0,6 тис.т, що у два рази більше, ніж минулого року.

Як повідомляли раніше, Україна повністю використала квоти на безмитний експорт агропродовольчої продукції до ЄС із 10 груп товарів: мед, цукор, крупи й борошно, оброблений крохмаль, оброблені томати, виноградний і яблучний сік, пшениця, кукурудза, м’ясо птиці й вершкове масло.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео