В естафеті Настя Меркушина пішла на коло штрафу, Олена Підгрушна «привезла квіти»

73713

Третій біатлонний день четвертого етапу Кубка світу розпочався жіночою естафетою. На трасу вийшли одразу дві тернополянки: Настя Меркушина - традиційна забійниця, Олена Підгрушна - зіркова фінішерка. На другий і третій етапи вийшли Юлія Джима та Валентина Семеренко відповідно.

Зауважу, за 30 хвилин до початку траси організатори змінили профіль дистанції. Усе - через сильну ожеледицю.

На трасу Настя Меркушина вийшла під п'ятим номером. На колі тернополянка трималася у другому десятку щільного пелетону. «Лежку» спортсменка закрила відмінно, вийшовши восьмою +7,5 с. «Стійку» відпрацювала з одним колом штрафу.

На трасу Юля Джима вийшла 17-ю з відставанням в +1:01,1 хв. На першому колі біатлоністка відіграла чотири позиції та 6 секунд. Першу стрільбу українка закрила відмінно, вийшовши дев'ятою. Другу - з шести.

Валентина Семеренко вийшла на етап одинадцятою - +1:27,9 хв. «Лежку» закрила з семи патронів, «стійку» - з шести.

На останній етап Олена Підгрушна вийшла сьомою +1:06,4 хв. Перший для себе вогневий рубіж тернополянка відпрацювала на відмінно. «Стійку» закрила теж чисто.

На фініші тернополянка вивела збірну України на шосту сходинку.

Завтра відбудуться два мас-старти. Серед жінок кваліфікувалася на гонку лише Олена Підгрушна. Участь Дмитра Підручного поки під питанням.

Нагадаю, у спринті Олена Підгрушна була лише 36-ю. Свій провал біатлоністка прокоментувала так:

- Я не хочу, чесно кажучи, по сьогоднішній гонці судити про своїх кондиціях. Збір пройшов добре, і нормально ми там прискорювалися, і Кубок Австрії пробігли. Нічого не віщувало біди. Сьогодні якось важко бігти було і, відповідно, на стрільбі це викликало складності. Що називається - не мій день, принаймні, в гонці. Ну, а потім спілкувалися з дівчатами, і виявилося, що, по суті, ми десь одно себе почували. Тому це вже справа тренерів - думати, чому саме так ми себе почували.

До слова, Олена Підгрушна виграла Кубок Австрії.

Нагадаю, чинний чемпіон світу пропустив вчорашній спринт та не візьме участь у сьогоднішній естафеті. Причина - народження сина та підготовка до мас-старту.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео