В галузі теплопостачання міста Тернополя криза поглиблюється

X КП "Тернопільміськтеплокомуненерго"

На підприємстві тепломереж Тернополя хочуть впровадити чергові заходи економії, які вкотре демонструють наявність затяжної кризи в галузі та неспроможність ні керівництва КП, ні влади вийти з неї ефективно.

Зокрема, працівників змушують писати заяви з, ніби то, добровільним бажанням (за згодою сторін) працювати лише 4 дні в тижні.

Йдеться про період з 22 травня по 30 вересня. Це не опалювальний період, але в цей час традиційно здійснювалися ремонтні заходи для підготовки наступного опалювального сезону.

Нагадаємо, що Тернопіль вже який рік чекає на розрекламований кредит Європейського банку реконструкції та розвитку в розмірі 10 мільйонів євро та ще 5 мільйонів євро грантових грошей для повної модернізації системи теплопостачання міста. Якщо раніше втіленню цього проекту заважав Уряд Азарова, то останні три роки причина затримки з надходженням коштів - невідома.

В звіті про виконання програми соціально-економічного розвитку, який запропонований на розгляд депутатам міської ради, також немає конкретики: ні по тому, що зроблено, ні по тому, коли ж такі бажані мільйони євро зайдуть на підприємство, яке заледве зводить кінці з кінцями.

Вибір читачів за тиждень

Відео