Оксана Бучко

В Ланівцях на Тернопільщині живуть по-новому: постійно закриваються підприємства

unnamed (22)

Чергове підприємство закривають у Лановецькому районі на Тернопільщині. Йдеться про ТОВ «Загірці», що займалось наданням послуг рослинництва та тваринництва, облаштуванням ландшафту, вирощуванням зернових та технічних культур. Судове засідання у справі щодо визнання його банкрутом відбудеться у Тернопільському міськрайонному суді 4 квітня.

Випадки закриття підприємств в Ланівцях стають сумною традицією. На аукціон виставлений Ланівецький цех з переробки риби. А у 2016 році на реконструкцію зупинили роботу репродуктора з утримання свиней у місті Ланівці ТОВ «Агро-Ланівці». Про Лановецьку розруху підприємств «Терен» також писав ТУТ, ТУТ  і ТУТ.

Також жителі міста у в спільноті «Політичні Ланівці» закликають зібратись на протест, щоб не допустити ліквідації Лановецької районної центральної лікарні, як це роблять з підприємствами міста.

- Прикро те, що уся Лановецька районна та міська влада спостерігає за цим з байдужістю, - йдеться у пості. - Мабуть вони лише думають, що дорізати та допродати. Якщо ми не відстоїмо лікарню сьогодні, завтра її ліквідують,  як багато підприємств міста.

Натомість владу просять зайнятись такими нагальними справами , як вивіз сміття з вулиць міста. Львівське сміття місцеві жителі виявили на території Лановецького сміттєзвалища попри попередню заборону вивозу рішенням сесії міськради.

До речі, окремих керівників органів місцевого самоврядування голова Тернопільської ОДА Степан Барна на останньому засіданні колегії звинуватив в отриманні вигоди від надання дозволу на скидання сміття зі Львова на сміттєзвалищах населених пунктів Тернопільщини.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео