Тамара Коблик

В одному з найкрасивіших храмів Львова освятили прапор пластового куреня «Орден Хрестоносців» (фоторепортаж)

Опісля пластуни зі священниками зійшли в крипту і склали спільну молитву біля місця захоронення патрона куреня Митрополита Андрея Шептицького

Сьогодні, 5 листопада 2022р., відбулася особлива подія для пластового куреня «Орден Хрестоносців» імені Митрополита Андрея Шептицького ― в Соборі Святого Юра Митрополит Ігор у співслужінні з Єпархом Бучацьким Дмитром Григораком та Єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії Теодором Мартинюком освятили курінний прапор. Освячення відбулося під час Архиєрейської Літургії.

Про це повідомили на сторінці Львівської Архиєпархії УГКЦ у фейсбуці.

Опісля пластуни зі священниками зійшли в крипту і склали спільну молитву біля місця захоронення патрона куреня Митрополита Андрея Шептицького.

5 листопада, 2022 року Божого, Орден Хрестоносців мав визначну подію - посвяту курінного прапору стежі в Україні. Це дійство є особливим, оскільки воно не лише об'єднує всіх Хрестоносців навколо спільної ідеї - Бог і Україна, яка втілюється в знамені прапора, а й нагадує нам про наш обов'язок перед майбутнім України, - поділилися на сторінці "Ордену Хрестоносців" у фейсбуці.

За пластовою традицією, під час неформального частування цвяшки в древко посвяченого прапора забивали представники інших пластових куренів, владики, які освячували прапор, члени куреня, які відроджували діяльність «Ордену хрестоносців» в Україні.

Фото Львівської Архиєпархії УГКЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео