Оксана Бучко

В ОТГ на Тернопільщині відновлюють сторінки історії

136147531_3591088834314804_2515547840754867602_n

На Тернопільщині жителі ОТГ та містечка Скалат вирішили відновлювати історичні, художні та природні пам’ятки. Деякі з них добре відомі та зручно розташовані у центрі міста, деякі менш відомі, але не менш цікаві. Процес пошуку інформації про ці місця хочуть зробити оперативнішим і зручнішим.

У місті уже встановили туристичні інформаційні панелі поряд з усіма найважливішими визначними пам’ятками. Це представляє опис місця чи пам’ятки українською мовою. Короткі змістовні тексти допоможуть дізнатися найцікавіші факти.

QR-код на кожній панелі дозволяє гостям міста і мешканцям отримати доступ через смартфон або планшет, до опису того чи іншого історичного місця, пам’ятки архітектури. Завдяки коду можна отримати більш детальну інформацію, рекомендацію щодо маршруту.

Про QR-коди та туристичні знаки у туризмі громади, пише жителька ОТГ Юлія Смоляк:

- зазвичай, ми не хочемо бачити масштабні знаки з великою кількістю інформації, коли знаходимося на відпочинку чи насолоджуємося прогулянкою на природі;

- у той самий час, ми хочемо дізнатися, на що саме ми дивимося чи поряд з якою пам’яткою перебуваємо (дізнатися про історію архітектурної споруди або про експозицію, що представлено у тому чи іншому музеї); 

- майже завжди ми маємо під рукою смартфон і можемо використати швидкі QR-коди аби отримати інформацію.

Невдовзі обіцяють надати змогу побачити ці коди у інших локаціях у містечку та в ОТГ. Таким чином можна ознайомитись ближче з історією, та туристичними ресурсами краю. Жителів закликають з повагою разом відновлювати сторінки історії, піднімати цим туризм і зробити місто та ОТГ привабливішими для гостей.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео