В селі під Тернополем по-особливому відзначили завершення жнив (відео)

DCIM100MEDIADJI_0021.JPG

Мешканці аж трьох сіл Йосипівки, Мар’янівки та Настасова і їхні гості зібралися сьогодні, 19 серпня, аби відсвяткувати «Свято хліба та урожаю» та об’єднання свої трьох сіл в одну об’єднану територіальну громаду.

Впродовж трьох останніх років ми йшли до такої мети, якої ми досягли цього місяця. Це дуже символічно, що в розпалі жнив збулася наша мрія, щоб усі наші кошти залишалися на місцях. Ми створили ОТГ. 8 серпня ми прийняли рішення об’єднатися із селами Йосипівка, Мар’янівка та центром у селі Настасів, -каже Микола Злонкевич, голова Настасівської ОТГ.

Дійство також знаменує собою закінчення жнив, таким чином настасівчани та їхні гості дякували за добрий урожай.

Сьогодні ми відмічаємо одне із найбільших свят хлібороба – це свято хліба. Свято, яке рясно полите потом наших хліборобів на наших ланах. Цьогорічне свято хліба для нас дещо особливе тому, що цьогорічний урожай давався нам з дуже-дуже великою напругою, дуже багато праці та енергії необхідно було затратити, щоб зібрати сьогоднішній урожай, - звернувся до усіх присутніх Андрій Баран, генеральний директор компанії «Агропродсервіс».

Свято відбулося за підтримки компанії «Агропродсервіс», яка традиційно допомагає таким громадським ініціативам, тим самим дякуючи працівникам за роботу, а пайовикам  за довіру.

Ми сьогодні робимо надзвичайно велике свято для людей, для тих, які сьогодні непокладаючи рук працюють задля блага нашої держави,  сім’ї і на благо нашої компанії «Агропродсервіс». І я би хотів сьогодні кожному з вас подякувати за ту працю, яку ви вкладаєте кожного дня в свою роботу і стаєте прикладом для інших, - каже Іван Чайківський, голова Тернопільської обласної організації Аграрної партії.

[embed]https://youtu.be/GDG_0NyS1rU[/embed]

Під час заходу кращих працівників жнивної кампанії 2018 нагородили подяками та грошовими винагородами.

Я працюю в «Агропродсервісі» вже 5 років. Я не очікував на нагороду і подяки, - розповідає Ігор Воркун, працівник компанії «Агропродсервіс».

Гостей Свята хліба у Настасові частували паляницями з маком, яблуками та кулішем, приготовленим за особливим рецептом активістів Аграрної партії.

Також відвідувачі могли насолодитись святковим концертом, на якому виступали відома українська співачка Тоня Матвієнко та народний артист України Павло Дворський зі своїми синами.

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео